Czasem mi ręce opadają. LOL - akronim, skrótowiec, słowo powstałe przez skrócenie wyrażenia złożonego z dwóch lub więcej słów. Więc jednak jest to słowo.
Co do emo, jedną z charakterystycznych cech tej "subkultury" jest ukośna grzywka zaczesana na połowę twarzy. Więc elfka, jak i poniekąd krasnolud skojarzyli mi się z emo.
Kot napisał/a:
Niby mieszkańcy Miasta Złodziei są 'emo'? Są specjalistami od zadawania bólu...
Nie miałem tego na myśli... czy ty naprawdę bierzesz wszystko na serio?
Co do ręki. Chodzi mi raczej o położenie ręki oraz noża. Nie wyobrażam sobie trzymania go w ten sposób (no chyba że ten nóż ma przekrzywione ostrze w stosunku do rękojeści.
Wysłany: 2010-07-21, 06:46
W żaden sposób mi się to nie kojarzy z emo. Prędzej z zadziornością, awanturnictwem, brawurą. Taka grzywa to także oznaka niepodporządkowywaniu się zasadom. Często wybitni, indywidualiści, bohaterowie filmów anime mają taką grzywę.
Habib napisał/a:
No i jeszcze ta poświata za wieżami z tyłu, czemu jej nie ma za trzecią z nich?
Ale i tak lepsza ta okładka od tej z Shards Collection Volume Two czy Serpent River.
Być może głupio by wyglądała ta poświata z księżycem w tle.
Zdecydowanie lepsza okładka od Shards II i Serpent River. Jak dla mnie to konkuruje z Burning Desires.
Na listopad 2010 RB zapowiada wydanie książeczki Gamemastering. Cena, przynajmniej mi, nieznana.
Stąd można pobrać tzw. Ekran Mistrza Gry przygotowany przez RB'owego forumowicza erossing. Podręczny zbiór niezbędnych tabelek dla MG (3 strony) i Graczy (1 strona), zwalniający nas z konieczności przerywania akcji i psucia klimatu sesji poprzez wertowanie podręczników
A tutaj próbka kolejnego, całkiem dobrze zapowiadającego się, generatora postaci autorstwa erian_7. Mnie urzeka przejrzystością, ale chyba jeszcze trochę czasu upłynie nim warto będzie go używać.
_________________ W szkole, kiedy kumple zażywali narkotyki, ja wierzyłem w sprawiedliwość i uczciwość polityki...
Ostatnio zmieniony przez sirserafin 2010-07-28, 14:19, w całości zmieniany 1 raz
A teraz mamy oficjalnie ogłoszony konkurs na przygodę. Albo przypomnienie, bo wydaje mi się, że widziałem to jakiś czas temu. Owocem konkursu ma być stworzenie online'owej bazy z przygodami/szkicami przygód. Do wygrania zestawy kości (w tym astralne) oraz szansa na dołączenie do ekipy RB.
_________________ W szkole, kiedy kumple zażywali narkotyki, ja wierzyłem w sprawiedliwość i uczciwość polityki...
Wysłany: 2010-08-24, 02:00
sirserafin napisał/a:
A teraz mamy oficjalnie ogłoszony konkurs na przygodę. Albo przypomnienie, bo wydaje mi się, że widziałem to jakiś czas temu. Owocem konkursu ma być stworzenie online'owej bazy z przygodami/szkicami przygód. Do wygrania zestawy kości (w tym astralne) oraz szansa na dołączenie do ekipy RB.
Drugie już przypomnienie (jedno przypomnienie już było). Konkurs ogłaszany był w maju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum