Wysłany: 2010-03-04, 12:10
Na przykład na północnym odcinku...
Cytat:
Po minięciu Głębi Leśnych Dolin rzeka płynia na północ w cieniu Gór Skolskich. Tutaj zwęża się - często do szerokości mniej niż półtora kilometra - i pogłębia. Jej brzegi stają się urwistymi skalnymi ścianami poprzerywanymi przez wodospady i tarasowe katarakty małych dopływów z pobliskich gór.
No tak, ale to nie Wężowa tylko jej dopływy. Ale spoko, wystarczy mi takie tłumaczenie.
Co prawda okładka nadal mi się nie podoba, ale to już inna sprawa.
Wysłany: 2010-03-11, 15:46
Jak już napisałem w Raporcie Oka Throalu RedBrick ponownie udostępnił linię Earthdawn Classic. Zarówno w wersji elektronicznej, jak i w druku na żądanie (LuLu).
Ciekawe. Widocznie musiało być spore zainteresowanie... chyba.
Wysłany: 2010-03-13, 15:51
A tak zapowiada się plan wydawniczy na ten rok:
Nations of Barsaive: Throal - Kwiecień
Nations of Barsaive: Serpent River - Czerwiec
Shards Collection Volume II - Sierpień
Kratas Adventures - Październik
Cathay: The Five Kingdoms - Grudzień
Wysłany: 2010-03-14, 12:14
Kot napisał/a:
A to ciekawe. :P
RedBrick zrobił wcześniej, a tu zonk . Umowy z dystrybutorami podpisane. Podręcznik dostępny jest na razie jedynie na stronie Mongoose, do dystrybucji w sklepach trafi zgodnie z planem, czyli w kwietniu.
Wysłany: 2010-03-14, 16:40
Mówiąc krótko - nic nowego. Wszystko to znamy z edycji Classic. Szkoda, myślałem, że jednak ukaże się cokolwiek nowego, co fabularnie posunie wydarzenia do przodu.... Bez sensu grać naście lat, kiedy historia świata tkwi w miejscu :(
W sumie dobrze, i tak mają wystarczająco projektów, a teraz gdy już wydano trzecią edycję ED, nie wiem czy byłoby aż takie zapotrzebowanie na edkowy setting do DnD.
Myślę, że nie. Wygląda na to, że rynek 4ed powoli nasyca się i nawała settingów i dodatków ostro zwalnia. Okazało się że zbyt wiele osób jest konserwatywnymi trzy-i-pół-edycyjnymi maniakami D&D, by sięgnąć po czwórkę.
_________________ Mariusz "Kot" Butrykowski
"The only way to keep them in line is to bury them in a row..."
Kaer EarthDawn, MSMF "Cegła"
Wiek: 26 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 715 Skąd: Włocławek/Hatfield, UK
Wysłany: 2010-03-20, 14:58
Rozmawialiśmy już o tym wczoraj, ale wklepię i tutaj swoje zdanie. Dobrze, że tak się stało. Moim zdaniem AoL nie jest w ogóle potrzebny - chyba że jako zjawisko czysto komercjalne, dające RedBrickowi dodatkowe źródło gotówki. I tak mają sporo projektów, z którymi sobie szybko poradzić nie mogą (choćby odwlekany i odwlekany Equinox).
_________________ Jestem Prawem - Chaosem, Przeznaczeniem - Losem.
Jestem Pasją - Horrorem, Przebudzeniem - Pogromem.
Wasze życia w Mych rękach... i nieszczęsnej k8.
RedBrick zrobił nam niespodziankę i wypuścił ED3 Character Toolkit - pdf o konwersji postaci z edycji classic. Mi się najbardziej podobają zasady odnośnie zróżnicowania Szybkości w obrębie rasy oraz przedstawienie typowych przedstawicieli każdej rasy i najczęściej wybieranych talentów opcjonalnych dla każdej dyscypliny - powinno to pomóc niejednemu MG. Wczytywać się nie mam czasu, przejrzałem tylko nagłówki, ale zapowiada się interesująca lektura. 13 stron. Polecam.
Edit:
A fair warning na pierwszej stronie genialnie wyraża ideę konwertowania postaci. Lepiej bym tego nie napisał
_________________ W szkole, kiedy kumple zażywali narkotyki, ja wierzyłem w sprawiedliwość i uczciwość polityki...
Ostatnio zmieniony przez sirserafin 2010-03-30, 01:30, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-03-30, 15:01
sirserafin napisał/a:
oraz przedstawienie typowych przedstawicieli każdej rasy i najczęściej wybieranych talentów opcjonalnych dla każdej dyscypliny - powinno to pomóc niejednemu MG.
To raczej alternatywna rozpiska Dyscyplin, dla tych którzy wolą grać na starych, sztywnych zasadach, bez mozliwości wyboru talentów opcjonalnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum