Wysłany: 2009-12-28, 13:23
Szybko, nieszybko, dla mnie to przede wszystkim pozytywna informacja, nic więcej. (Najwidoczniej James dość szybko się pozbierał, a może te zaręczyny i plany przeprowadzki to część tego zbierania się, można się tylko cieszyć, człowieka oceniać nie mam zamiaru)
No i może mieć też znaczenie dla naszego systemu, nie zapominając, że to James Flowers stoi za sterami RedBricka.
Wygląda na to, że Blue Planet i setting Earthdawn do D&D4 na razie nie wyjdą, o ile w ogóle. Za to w końcu może w 2010 wyjdzie Equinox, choć też nie wiadomo jeszcze zbyt wiele.
Wysłany: 2009-12-29, 09:38
Że Blue Planet nie wyjdzie to porażka.... Najpierw narobili apetytu odnowionym Anciet Echoes a teraz....eh. Szkoda i to wielka, bo pewnie na fali Avatara więcej ludków grających w erpegi zainteresuje się BluePlanet.
Namegiver's w końcowej fazie layoutu (będą w lutym), Cathay przewidziane na grudzień 2010. Dammi ze swoimi planuje rozegrać kampanię w 3ed młotka Więcej w jego najnowszym wpisie.
_________________ W szkole, kiedy kumple zażywali narkotyki, ja wierzyłem w sprawiedliwość i uczciwość polityki...
Ostatnio zmieniony przez sirserafin 2010-01-08, 14:58, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-01-08, 15:40
I coś dla fanów Laubensteina
Cytat:
I am currently building an artist team for Cathay: The Five Kingdoms (release due in December 2010), and can confirm that Jeff Laubenstein is happy to be aboard for this project--among others like Peter Tikos, David Wright (who worked on Kratas as well), and of course Kathy Schad.
Mam nadzieję, że przez tych kilka lat podszlifował swoje umiejętności. A Peter Tikos to nabytek... Hmmm... Pochwalę się - zerknijcie tutaj i przeczytajcie komentarze. :P
_________________ Mariusz "Kot" Butrykowski
"The only way to keep them in line is to bury them in a row..."
Kaer EarthDawn, MSMF "Cegła"
Ostatnio zmieniony przez Kot 2010-01-08, 17:13, w całości zmieniany 1 raz
A o co? O pogadanie z autorem? Że gość wysyła swoje portfolio Dammiemu - ok, ale czym Ty się chwalisz to nie rozumiem ani trochę
Sama ilustracja nie trafia w moje gusta. Nie chciałbym widzieć czegoś takiego w EDku, w każdym razie nie za dużo.
________
Jeśli post narusza netykietę proszę się nie kłopotać z jego usunięciem. Zwady nie szukam, ale powstrzymać się za bardzo nie mogłem.
ADMIN: usunąłem jedynie zbyt personalne uwagi
_________________ W szkole, kiedy kumple zażywali narkotyki, ja wierzyłem w sprawiedliwość i uczciwość polityki...
Ostatnio zmieniony przez Sethariel 2010-01-09, 02:52, w całości zmieniany 2 razy
Wiek: 23 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 843 Skąd: Iława/Gdańsk
Wysłany: 2010-01-13, 14:40
Jak usuwasz personalne uwagi to usuń uwagę Kota o umiejętnościach Laubensteina
Dla mnie jest to jedna z najlepszych wiadomości dotyczących ED. Jestem nieziemsko zadowolony.
A jedyne co powinien Laubenstein podszlifować to nosy ;) ew. ogólnie twarze (czasem były super, ale czasem paskudne... z drugiej strony, w porównaniu z twarzami z nowych, całostronicowych grafik z K:CoT i kilku mniejszych to L. wszystkie miał super...)
Przy okazji pozdrowienia - z mniej lub bardziej transcendentnych krain
I mamy zwiastun NoB, a ja jako 4. osoba na świecie go ściągam
Edit:
Whooooohooooo! Poza krótkim tekstem o tworzeniu tego wszystkiego dali pełen opis Horror Stalkera!
Yeah!
Edit 2:
Zdolności dyscyplinarne - ciekawe, zwłaszcza ta z 9 Kręgu, która pozwala samym spojrzeniem ściągnąć Horrora na fizyczny plan lub przenieść się razem z nim do astrala. Mamy dwa nowe talenty: Call of Harrow (1. krąg) i Bane Strike (6.), ale niestety brakuje do nich opisu. Dyscyplina ładnie przeorganizowana... a myślałem, że trudno byłoby coś w nej zmienić.
Edit 3:
Jednak znajdujemy krótki "opis" Call of Harrow:
Cytat:
The Horror Stalker’s version of Crea-
ture Analysis can analyze only Horrors but contains
knowledge of their weaknesses that allows for bonuses
to actions against them.
Ostatnio zmieniony przez sirserafin 2010-01-17, 13:13, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 2010-01-17, 13:03
Piąty
Wygląda ciekawie.
Ja najpierw jednak zwróciłem uwagę na kwestie Ograniczenia Rasowego Dyscyplin.
Dość sensownie to przedstawiono.
Cytat:
In the context of the book,
being a troll is not about getting Heat Sight and being strong, but
about honor and his clan of origin. That said, the troll racial Discipline
of Outcast Warrior is all about honor, and an elf with a
trollmoot upbringing might make use of it if his honor is important
to him.
Właśnie przeczytałem ten fragment. Już widzę tych wszystkich zapaleńców, chcących zostać Władcami Wiatru
Ogólnie podoba mi się ten zwiastun - bije z niego optymizmem. Lektura przekonuje mnie do kupna podręcznika i zapoznania się z jego zawartością. Najbardziej przekonuje mnie do tego to, że całość wydaje się być porządnie przemyślana, dopracowana i spójna.
Dyscypliny rasowe faktycznie są nieźle przepakowane, choćby było to przepakowanie w wąskiej dziedzinie. Ale pomyślmy sobie o takim Wędrownym Mędrcu, który ponoć nabywa talent pozwalający dodawać bonusy do działań o ile posiada jakąś Wiedzę związaną z tym działaniem (nieważne czy będzie to +1 za Poziom Wyniku czy +1 za Poziom talentu) - jakie tu ograniczenia? Taki Mędrzec może sterczeć nade mną, gdy warzę eliksiry i pomóc mi zrobić te szczególnie trudne jak Balsam Ostatniej Szansy (najlepiej dwa lub trzy naraz ), może udzielić wsparcia podczas wspinania się po stromym zboczu a nawet w czasie walki. Nic tylko posiąść odpowiednią Wiedzę, co w przypadku grania Wędrownym Mędrcem nie wydaje się być czymś dziwnym. Przynajmniej na razie wydaje mi się, że może to tak działać, a jak jest naprawdę dowiemy się wkrótce.
Wracając jeszcze do Zabójcy Horrorów - "ch... przepaker" po prostu. Co prawda stracił dyscyplinarny Unik, ale w walce z Horrorami to i tak to on jest Sprite (a od 7. Kręgu może sobie dorzucać Karmę do unikania ciosów Horrora). Jedyny problem z nim to to, że ma tyle ciekawych Talentów Opcjonalnych, że nie wiadomo co wybrać, ale kumpel gra człowiekiem, więc jakoś sobie poradzi Mnie z racji grania człowiekiem na pewno kusić będzie kilka nowych talentów i nawet bez możliwości uczenia się Rozwinięć do nich parę opanuję.
Ostatnio zmieniony przez sirserafin 2010-01-17, 13:46, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2010-01-17, 13:31
Miałem w drużynie ludzką kobietą wychowaną wśród elfów, mam obecnie elfa wychowanego wśród trolli ze Lśniących Szczytów.
W zasadzie więc to podejście koncepcyjne mnie cieszy. Graczy chcących Dyscyplin rasowych tylko dla powera łatwo usadzić fabularnie, więc ta kwestia nieszczególnie mnie martwi
Wysłany: 2010-01-28, 17:09
Cathay będzie podzielone na Podręcznik Gracza i Podręcznik Mistrza Gry.
Cytat z wpisu w blogach na stronie RedBricka
Raven Bloodeyes napisał/a:
Cathay will be split into a Player's and GM's Guide just due to the sheer amount of writing Hank and his co-authors put together! Bravo!
I jeszcze ciekawie o jednej z nowych Dyscyplin:
Raven Bloodeyes napisał/a:
As an insider note on the "Gar Warrior", I really love this Discipline... a very cool combo of Archer Cavalryman, and Warrior! A very nice tip of the hat to Mongols... with very different origins. However, the Name had been an issue of discussion and complication... the gar are a people group and subrace basically, so you could be a gar Gar Warrior, but what if an outsider became accepted, they'd be a human Gar Warrior for instance, which is also odd. Lastly, what about a gar who practices the Warrior Discipline... a gar Warrior... so it seems we've finally come up with a decent Name, but it was interesting...
Cathay będzie podzielone na Podręcznik Gracza i Podręcznik Mistrza Gry.
A wiadomo po ile stron, tak nawet mniej więcej, będą miały podręczniki, skoro wiadomo, że tyle tam mają tekstu, co by się w jednej książce nie zmieściło?
Mam nadzieję, że logicznie napisałem. ;]
I cieszy mnie, że zabierają się za Iopos. Ale w sumie wolałbym jeden/dwa podręcznik/i o wszystkich miastach, niż każdy z osobna. No i nie wiem czy wolałbym Travar czy Iopos. O tym drugim niewiele wiadomo, więc raczej to drugie, ale... w Travarze rozgrywam przygody obecnie i przydałoby mi się trochę więcej wiedzy o największym mieście w prowincji.
Wysłany: 2010-02-18, 02:39
Habib napisał/a:
A wiadomo po ile stron, tak nawet mniej więcej, będą miały podręczniki, skoro wiadomo, że tyle tam mają tekstu, co by się w jednej książce nie zmieściło?
Mam nadzieję, że logicznie napisałem. ;]
Z tego co wiem to na razie nie wiadomo, bo cały czas pracują nad tekstem
Sądząc po zapowiedziach powinny zająć podobną przestrzeń co podręczniki podstawowe ED3. Właśnie teraz zdałem sobie sprawę, że brakowało w nich opisów smoków kitajskich...
Wysłany: 2010-02-24, 09:19
Na DrivethroughRPG i RPGNow dostępna w wersji elektronicznej jest już przygoda Ardanyan's Revenge. Dzisiaj dostałem powiadomienie o możliwości rabatu z okazji tego, że kupiłem wersję Classic. Miło, że nie ograniczyli się z tym tylko do podręczników podstawowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum